- Uw monstermand is nog leeg.
Hygiëne
Hygiëne is een verzamelnaam voor alle handelingen die ervoor zorgen dat we zo min mogelijk in aanraking komen met ziekteverwekkers. Dit kan in het interieur door bijvoorbeeld de handen te wassen, het goed schoonhouden van de keuken en het desinfecteren van voorwerpen of oppervlakten in overige ruimtes.
Antibacteriële oppervlakten
Schone oppervlakten vragen om aandacht en onderhoud doordat micro-organismen overal leven en wellicht blijven leven door restanten van organisch afval zoals voedsel en planten op oppervlakten.
Het is niet helemaal te voorkómen dat we ziekteverwekkers binnenkrijgen. Overigens, niet alle bacteriën zijn ziekmakend. Er is ook geen richtlijn hoe vaak er schoongemaakt moet worden om de kans op verspreiding van ziekteverwekkers zo klein mogelijk te houden. Wel hebben we een aantal adviezen:
- Werk van hoog naar laag. Eerst bovenop kasten, dan tafels en vensterbanken en als laatste de vloer. Zo valt stof en vuil niet op een plek die al schoon is.
- Werk van schoon naar vies. Begin op de minst vuile plaatsen. Zo worden de spullen waarmee je schoonmaakt minder snel vies.
- Start met het droog schoonmaken door eerst af te stoffen en te stofzuigen. Ga vervolgens reinigen met lauwwarm water en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die geen residu achter laten. Neem het oppervlak af met een droge doek en laat géén vochtige substanties achter.
- Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de schoonmaakmiddelen om te bepalen of de producten geschikt zijn voor het schoon te maken interieurmateriaal. Gebruik géén bijtende (zuren of alkaliserende middelen) en schurende reinigingsproducten die het oppervlak (blijvend) beschadigen.
- Desinfecteer het oppervlak indien nodig.
- Maak het keukenblad en items waarmee eten is bereid direct na gebruik schoon.
- Reinig regelmatig plekken en objecten daar waar ziekteverwekkers vaker aanwezig zijn en zich sneller kunnen verspreiden. Denk aan de koelkast, handgrepen, afvalbakken en kranen.
- Reinig na het schoonmaken de schoonmaakspullen zelf ook. Haal stof van de stofzuigermond, spoel emmers om, gooi eenmalige reinigingsdoekjes en dweilen weg of was her te gebruiken schoonmaakmaterieel op 60 °C en laat deze vervolgens goed drogen.
Geschikte merken met antibacteriële opppervlaktekenmerken
*Niet elk producttype van de genoemde merken voldoet aan de antibacteriële normering. Wees er niet vies van om aan ons gericht advies te vragen.
- Natuurlijk antimicrobieel (JIS 2801), waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken
- Geschikt voor voedselverwerking conform NSF-51-normen
- De niet-poreuze structuur en de hardheid van de fineerlaminaat toplaag geeft antimicrobiële eigenschappen met de oppervlakteweerstand die voldoet aan de EN 438-standaardvereisten (JIS Z 2801)
- Geschikt voor contact met levensmiddelen conform EN 13130, EN 1186 CENITS 14234
- Geen aanwas schimmel en bacteriën conform DIN EN ISO 846 A, BIB`, C
- Antibacteriële oppervlakte-eigenschap conform ISO 22196 (=JIS Z 2801)
- Antibacteriële oppervlakte-eigenschap conform ISO 22196 (=JIS Z 2801) indien Egger HPL wordt toegepast (exclusief Perfect Sense collectie)
- Antibacteriële oppervlakte-eigenschap conform ISO 22196 (=JIS Z 2801)